måndag 8 februari 2010

Måste man skära brödet själv???

Foto: Privat januari 2010
Alltså jag har hela tiden tänkt att barna ska veta hur det var "förr" innan mobiltelefonen kom eller platt-tv:n osv, detta var en tanke som dök upp när dottern var runt 1.5 år och sprang omkring med vår vanliga (bärbara) telefon hemma och tog kort, jag minns hur jag och Mannen sa att för henne kommer det alltid vara självklart med en kamera i mobilen...
Där och då bestämde jag mej för att mina barn ska minsann veta hur det var förr... (Med förr menar jag hur det var när jag växte upp på 70-talet).

Förra helgen var vi iväg på en loppis på Frösön som tyvärr inte var nått att hänga i gran, ja men vem jag undrar vem köper gamla rostiga, krökta spikar???
Där fanns bla en sån där gammal snurrtelefon, det var riktigt kul å få visa barna hur man använde den, sedan fanns där oxå en hel del LP-skivor å gissa vad dottern säger då: "Titta mamma, där är såna där grejjor som man kan göra skålar av för det har jag sett på Bolibompa"...
Hmm...
I helgen var jag och dottern på ICA Maxi för att "stöd-handla" (vilket vi förövrigt gör var å varannan dag känns det som) å då hade de bra pris på vanlig limpa, jag insåg att det var ju jätte länge sedan jag åt en riktigt helig limpmacka, limpa inhandlades, å hem för att duka fram ett gott mellanmål stod på agendan ;)

Väl hemma ville dottern hjälpa till (??) med att fixa mellis å så tog hon fram brödet, tar det ur påsen å säger förvånat: "mähäää måste man sköra brödet själv???"
VE OCH FASA!!!!!
Min dotter har blivit sån som jag inte ville att hon skulle bli....
Fasikens alltså ;)

Mu för nu ;)

3 kommentarer:

Skomakartummen sa...

He he... visst är de gulliga.. min son var helt förtvivlad för farmor hade "ingen skiva" (dvd-spelare).. utan "konstiga saker" (video)
Visst är de härliga våra små. Kram sari

Sjabbig men chic sa...

Hahahaha! Kan bara hålla med dottern. Leka Jamtli det kan man göra på Jamtli;)

Kram Lisa

Stefan Wikén sa...

Annat var det förr.... på 70-talet. Då gick ju till och med musiken att lyssna på ;-)