torsdag 12 juni 2014

Vårruset...

Jojomensan, jag har minsann sprungit mitt första lopp, EVER, denna vecka...
5000 yra höns skulle transportera sig 5 km glatt påhejade av Blossom Tainton.
Anledningen till varför jag ställde upp var för en vän önskade sig detta i födelsedagspresent av mig... Ja ja tänkte jag hur svårt kan det vara? 5 km???? Det går ju jag utan tvekan med hunden var och varannan dag så egentligen va?! Hur svårt kan det va?!
Startade dagen med att gå samma sträcka bara för att ha känt igenom kroppen liksom... Tidigare i vår har jag ändå försökt mig på att finna lusten och njutningen i att springa. Jag har på ren tjur sprungit 5km på löpbandet på gymmet en gång...

Sååå jag gjorde som alla andra innan loppet, blev nervös, gick på Baja-Majan (dock innan alla andra som sedan fick stå i värsta kön, vi snackar 5000 kvinnor!!!!). Hade mina barn och x-make som hejarklack och tänkte att va faan hur svårt kan det vara!

Okej... Det var svårt... Mina första två km småsprang (läs:lunkande på gränsen till död) jag med värsta tänkbara krampen i vaderna så jag trodde att jag skulle behöva bryta... Men icke! Vågavägrabryta liksom!
På morgonen med hunden hade samma sträcka tagit ganska precis en timme och detta "race" tog ganska precis 50 minuter så något bra måste jag ju ha gjort i alla fall... Vackert men blåsigt väder hade vi och efter loppet fick jag mig lite gofika och firade dagens jubilar!

Om jag ska springa fler lopp? Tveksamt! Men med tanke på att jag ska flytta nära nära min träningsgalna syster så vete tusan va...

Foto: Privat 2014-06-09

Inga kommentarer: