fredag 10 april 2009

Tänk vad schittzo en mamma måste vara ändå...

Har ni tänkt på hur många olika personligheter en mamma måste ha???

Tomtefar!? till jul....
Påskharen?! till påsk samt en kärring som åker på symöte på Blåkulla...
Hmm... vad finns det för fler personligheter som en mamma måste gå igenom under ett år?
Ja superhjälte är Mann ju hela dagarna så det räknas liksom inte....

Sitter i alla fall i stugan Stugan å har njutit av en alldeles underbar middag!
Murikka pannan är invigd för första gången å det blev en blandning av renskavskött, skivad potatis, skivade morrötter samt paprika!
Gudomligt gott å så med Bejja till då!!!
Å för att inte glömma ett gott glas rött till!

Nu sover dom små å jag ska snabbt som ögat gå in i en telefonkiosk å byta om till min påskharedräkt å ge mej hän till allt som ska göras innan morgondagen gryr!

Hur gör ni?
Jag har fått med mej en tradition från min mamma....
Det går ut på att man gömmer äggen å så drar man ett garnnystan runt hela huset tills man hittar igen ägget.... Hmmm .... Svårt när stugan är på 38kvm... *skrattar*

Ja men en god och glad påsk önskar jag alla!!!!

Mu för nu ;)

12 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Sen ungarna blev äldre så skrev jag småluriga ledtrådar till nästa lappsställe osv tills dom hittade äggen. Nu är dom så stora så det är bara att lägga fram äggen eller paketet vid påskaftonsmiddagen.
Förstår att du har våren i kroppen om du kommer här ifrån. Men ni har ju en klart bättre vinter än här ner.
Glad och go Påsk, kram Marie:O)

Angelica sa...

Hjälp vad du är duktig!!! Jag är helt hopplös när det gäller påsken... Har köpt påskägg och fjädrar, men inget godis eller påskris ;D Hopplös....

Men vi myser ialla fall!

Glad Påsk söta du!

Angelica

Tess sa...

Man är ju för flitig som mor! Tänk vilka färdigheter vi har :)
Jag lovar att uppdatera er så mycket jag kan under min utbildning!;) Om det finns någon fritid kvar då...nu har jag ju gått hem ett tag och har kunnat blogga massor. Blir nog lite sämre sen, men ska göra så gott jag kan :)
Ha en fortsatt trevlig påsk.
Kram

Inas sa...

Hej Du!
Ja traditioner... Vi har inga alls men försöker att få några nu när vi har en son. Men det lät häftigt med garnnystan för att leta ägget. min son letade i en timme innan han hittade sitt. är liksom inte van. Han gick förbi ägget hela tiden för han letade ett litet vitt ägg med äggvita och gula...Hm. Du undrade om äggen blev sköra när man blåser ur de och de är ju rätt lätt att gå sönder men håller för mycket. Det var kul att du tittade in till mig i går. Jag har just nu en liten paus från släkt och vänner och stängt in mig i deras data rum. skönt... Du får ha en riktigt trevlig fortsättning på påsken. Goa kramar Ina.

Vardags-mirakel sa...

Vi gömmer godisägg i trädgården och efter frukost har vi äggletningen. Sedan går barnen med i påskparaden medans modern lagar påskamaten, sedan ska alla påskbrev fyllas med godis och "kastas" till alla barnens kompisar...och nu får modern äntligen en lugn stund och firar med ett stop öl! Glad påsk önskar Eva.

Carolin Mann. sa...

Heej!! ja sjukt bra :) Vad härligt att ni har det underbart i stugan, skulle oxå behöva lite semester nu känner jag, jobbar heltid och efter jobbet sliter jag i min lilla stuga sen sover jag och så går det runt, men Emma och jag ska ju åka till Sthlm på Fredag så då får jag ledigt från ALLT. Ska bli sååå skönt=)! Sköt om er, och hälsa min bror och mina älsklingar!!

Rut och Signe sa...

Hej Mamma-Mu!
Hittade dig på Inas bloggsida och blev lite full i skratt när jag kände igen ovan smeknamn. Jag har också äran att bli kallad mamma Mu bland mina vänner för att jag dels har fyra barn och dels fick initialen M.U efter mitt namn Marie Uhno på jobbet en gång i tiden. Du har en mysig blogg och du får gärna kika in på min om du vill se vad jag är för prick. Ha en trevlig påsk!

Lallis - liv och leverne sa...

JO,men det är ju så. man får vara allt möjligt som mamma.*ler*
Vi gömmer äggen och sedan får barnen leta reda på dem. Det var ju en kul grej med garnnystanet tycker jag:)
Kram Lallis

Sjabbig men chic sa...

Men vad kul att du gör så med påskäggen. Så gör vi av tradition med en varsinn julklapp till barnen på julaftonsmorgon. Så fick nämligen jag göra när jag var liten och mamma och hennes syskon när de var små. Påskharen han brukar gömma äggen ute runt stugan någonstans och så brukar han lämna ett brev med ledtrådar. Du jag kom på en sak: tandfén!

Kram Lisa

Skomakartummen sa...

Ha ha... vi mammor är väl helt tokiga. Näää... vi har inte riktiga påsktraditioner. Men att gömma ägg vore kanske inte helt fel. Kram sari

Tina sa...

Ja, du...vi mammor går inte av för hackor! Tur vi finns! ;) Annars hade papporna fått det tufft! :D

Anonym sa...

Hej. Hoppas du har haft en skön påsk med harar, grisar o ris :) Själv har jag haft minsta i vattkoppor..eller han har det ännu. Klättrar på väggarna..!! Dotter har även fyllt 16 år. Ha en underbar helg.

Kram Veronica