måndag 24 november 2008

Helgen har varit bra!

Lördagen startade som en innedag men avslutades med middag ute i den kalla, fria stjärnklara kvällen.
Då Mannen jobbar även lördagar känner jag ibland att jag inte orkar klä på oss å vara en sån där hurtig familj som är ute hela lördagen bara för att man kan utan ibland känner jag bara för att vara inne med barna å pyssla, baka eller varför inte att bara vara???
Vi bakade i alla fall kanelbullar i lördags, då jag blev lite inspirerad av vårt chokladbollsbak på fredagen...
Samma sak med bullbaket som med bollbaket.... Jag fick inte vara med.... *snyft eller ska jag säga yippiee...?*
Jag älskar att baka men då gärna ensam men barna var kalasduktiga så det var (som med Mannen) bara för mej att peka å tala om vad och hur dom skulle göra?!
Goda bullar men ändå inte fullständigt lyckade... Fick inte till det med jäsningen.... Brukar använda vanlig jäst men hade bara torkad jäst hemma... Hmmm... Nu har jag vanlig jäst hemma!

På eftermiddagen ringde jag Mannen och bad honom att köpa grillkorv, bröd å ved på macken så vi kunde grilla korv ute till middag.
"Va???? Köpa ved???? Är du galen", fick jag till svar.... "jag har aldrig betalat för ved någonsin i mitt liv".... (Kände sej säkert förnärmad till max....)
Ja men all vår ved ligger i stugan å jag är inte villig att såga upp vårt furugolv för att få grilla lite....
Japp... Sagt och gjort.... En timme senare kom Mannen hem med korv, bröd å ved.... *ler*
79:- säcken.... *ler igen*
Hörde dock hur han lovade sonen att till nästa vinter skulle vi nog ha tagit ner så mycket av vår skog i Vemdalen så vi kunde ha ved hemma oxå... *ler*
Till saken hör att vi har ett (litet) stall (litet litet timmerhus) fullt med ved i Vemdalen å där ligger den ju bra... Om man inte vill grilla lite här hemma förstås... *ler*

Men vi hade i alla fall en jätte härlig kväll!
Var väl inte ute mer än 1,5 timmar men ack så mysigt det var!
-8 grader, stjärnklart å så tre människor med "eld-koma".... Givetvis var Doris med men hon är helt galen i korv så hon var mest besvärlig....
Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: PrivatFoto: Privat

Rosiga om kinderna å lyckliga var vi när vi kom in igen!

Inga större svårigheter med att lägga kidsen sen...*ler*

Söndagen gick åt till att handla lite nödvändigheter... Svängde in på Sängjätten och köpte en uppsättning ben till gästsängen så nu jäklar står den stadigt i gästrummet!

Lyfte även ut gamla sänggaveln samt gamla gästsängen i släpvagnen då vi har lovat världens bästa svägerska dessa möbler, roligt att de kommer till användning!

Hade en liten förhoppning om att svågern ville ha gästsängen då han har en stuga på Mannens hemgård i Vemdalen, sängen är byggd av deras farfar å jag är så där fånig att jag tyckte det hade varit roligt om den kom tillbaka till gården, men han har andra planer så tur då att Fastor Carro ville ha sängen!Sedan försökte jag att ta det lugnt! Bara jätte lugnt då jag skulle börja jobba igen idag då...Och det har jag gjort!

Efter 7 veckort sjukskrivning på heltid var jag åter på jobbet i morse!

Fick ett jätte bra samtal igår kväll (söndag) av min chef som berättade att jag skulle få jobba med andra arbetsuppgifter! Super skön känsla fick jag i kroppen av det samtalet!
Kändes lite olustigt innan då jag inte riktigt visste vad jag skulle göra på jobbet men det gick verkligen jätte bra!
Så nu är jag super duper trött efter att ha hämtat kidsen å lagat middag, kände hur sängen fullkomligt skrek efter mej när jag läste saga för barnen.
På tal om saga för barnen... Hmm... Läser nu Pelle Svanslös i Amerika! En gammal bok som jag tror att jag har fått av min mamma... Är från 1956....
Hmm.... Är inte riktigt lika korrekta i sitt sätt att prata om folk av annan hudfärg.... Snacka om att man får vara snabb i vändningarna när man läser.... Å så gäller det att komma ihåg vad man har döpt om dessa prinsessor till odyl.... *ler*
Vet att samma "bekymmer" har varit i gamla Pippi böcker där hennes pappa är ute på söderhavet...
Ja ja nog om detta, nu skriker sängen igen... Och denna gång är det min säng som skriker....
Natti natti!
Mu för nu ;)

4 kommentarer:

Carolin Mann. sa...

Ni kanske inte har resfeber, men ni saknar ju mig såklart :D Imorgon är det ingen vanlig dag..........

Sjabbig men chic sa...

Vad mysigt att vara ute på kvällen och grilla. Det låter jätte härligt. Vad skönt för dig att det inte kändes så tokigt med jobbet, jag hoppas att det går bra för dig.

Kramar från Lisa

Widénskan sa...

Åh vad mysigt!!!!
I morgon så...

Brunkullan sa...

Mysigt värre:) Det är så härligt att vara ute och grilla!

Lycka till på jobbet. Ta det lungt nu och gå inte in med hull och hår så här i början:D

Själv är jag hemma med Jonte...han fick hämtas idag från fritids. Feber nu. Över 40....stackarn!
Susanne