tisdag 20 januari 2009

Fråga rörande hundar

Jag länger ut en fråga rörande hundar...

Vi har som bekant "blivit" med hund sedan ett år tillbaka!
En härlig korsning mellan Jack Russel, Tax, Papillion å Pudel...
En rondellhund med andra ord....

Ibörjan var hon så rädd så rädd, kröp omkring här längst golvet, var gärna under soffan å darrade av skräck när vi tog fram damsugaren.
Sakta men säkert har hon blivit tuffare...
Körde en sån där pedagogisk grej som att placera damsugaren brevid hennes bädd osv...
Det har gått jätte bra!
Hon är en liten tuff å kaxig tjej som vi har ganska mycket jobb med vilket för mej stämmer klockrent!

Har dock ett "litet" bekymmer!
Hon gnäller! Å gnäller å gnäller tills en annan blir så förbannad att man knappt törs ta i hunden då jag är så arg att jag lätt skulle kunna slå på henne ordentligt!

För att detta nu inte ska inträffa (må gud förbjuda) så undrar jag om någon där ute har något/några tips att komma med!
Hur jag än gör, typ bryter ner henne på rygg å säger åt henne å tiga så spelar det ingen roll!
Hur ska jag göra???
Någon??!!

Mu för nu

4 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Nej, jag måste tänka lite. Men det där med på rygg och hålla är nog ingen idé eftersom det är mer en dominansgrej och gnällandet måste bero på något annat tror jag. Alltså gnäller hon hela tiden? Står hon eller sitter på något speciellt ställe? Förmodligen så måste det väl vara en uppmärksamhetsgrej som har funkat. Hur var det förut när hon gnällde? När hon var mindre tyckte ni synd om henne då? Det låter ju som en blandning av ett antal hundraser som behöver mycket stimulans alltså tänkstimulans. Så att hon blir lite trött och nöjd sen.
man måste nog kolla Ceasar helt enkelt!

Kram Lisa

Malina sa...

Tänk i bilder Mimmi. Vad du vill att hon ska göra, hur hon ska vara. Se vad du får för bilder tillbaks! Doris kanske kan förmedla vad det är som trycker henne. Annars håller jag med föregående skribent.

Det var baj-thö-wäj 7 insjukna på dagis...

Kraamen!

Sjabbig men chic sa...

Jag vet inte Mimmi. men jag vet att när Tjalle var runt året så blev han helt plötsligt lite mörkrädd och ville absolut inte vara själv på dagarna trots att det hade gått jättebra innan och trots att han bar är själv i några timmar. Det jag gjorde var att jag började om. Jag lämnade honom i fem minuter och ja du vet hela proceduren... Sen gick det jättebra igen. Vad gäller gnällandet när hon ska ligga på platsen så är det väl inget roligt att ligga där då helt enkelt!;) Men kanske du ändå ska försöka träna genom att stimulera henne innan så att hon är trött och sen lägga henne på plats. Och kanske till slut! Eller se på Ceasar!!

Kram Lisa

Jessica sa...

Hej,
vad jag skrattar när jag läser dina härliga inlägg. Kul med vardagsliv i humoristisk form!
Man kan njuta av mjölk, det är säkert! Jag ÄLSKAR mjölk. Prova laktrits och mjölk, en oslagbar kombo (om du frågar mig, ingen annan verkar fatta det...)

Formex är underbart - tur att de inte har direktförsäljning där!

Må gott,
Kram
Jessica