tisdag 27 januari 2009

VAB igen å riktigt förbannad! :(

Hur svårt ska det vara att hålla även syskonbarnet hemma vid magsjuka????

Jag bara undrar!!!!
Är så arg så det riktigt sprutar ut öronen på mej!

Förra veckan blev sonen som bekant magsjuk på söndagen, således stannade han och hans syster hemma måndag och tisdag.
När dottern kommer på skolan på onsdagen talar en av hennes klasskamrater om att hennes lillasyster minsann hade kräkts kvällen före!!!!
Fråga: Vad i hela helvete gjorde då hon på skolan????

Alltså om det är någon som känner sej träffad när de läser detta å tar illa vid sej så ursäkta språket men rätt åt er!

Dessa två dagar som jag hade dottern hemma känns nu helt i onödan då hon själv började kräkas 06.05 imorse!!!!
Nej jag kan absolut inte bevisa att det är just ifrån denna tidigare nämnda klasskamrat som har smittat min dotter men möjligheten blir ju så ofantligt mycket större!!!!!

Fråga två: Vem tycker att det är "jobbigt" att ha båda barna hemma då den ena är magsjuk???
Ja jag kunde minsann inte ha fått en bättre hjälp än av min dotter förra veckan!
Herregud hon är 7,5 år å så pass klyftig att hon förstod att det inte gick att stojja å leka på som vanligt utan hon satt med lillebror i soffan å kollade på film när hon märkte att hans krafter sjönk!

För er som inte har syskonbarnen hemma vid magsjuka så har jag här en bedjan att komma med: Behåll dom hemma!!!!!!
Till och med smitt skyddsinstitutet eller vad det heter rekommenderar detta!!!!

Sååå då hoppas jag att jag har fått detta ur "systemet" å kan gå vidare med att vara en lugn å harmonisk mamma.... (yeah.... Right....)

Mu för nu :(

16 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Ja ,ibland undrar man om det inte borde avläggas ett prov typ som när man tar körkort, för att bli förälder. Vi har samma problem i våran skola. Man blir så förbannad över att folk inte tänker. Vår skola har dessutom skickat ut brev via mail till alla föräldrar vad som gäller vid smittsamma sjukdommar. Men ändå finns det puckon ! jag kan trösta dig med att du inte är ensam. Nilla ,Uppsala

Ingela la la sa...

Stackars er och stackars barn! Magsjuka är det värsta som finns tycker jag. Bra att du har fått ur dig det.. Jag håller med dig, magsjuka är så pass smittsamt att man borde förstå att syskon bär på smitta..

Hoppas ni får en ok dag i varje fall!
Vi är för tillfället feberfri men hon har ont i pannan säger hon...

Kram

Anonym sa...

Hej tjejen. Jag förstår att du är förbannad för jag hade reagerat på samma sätt. Och dessutom om vår familj drabbas av magsjuka måste jag på sjukhuset med ett av barnen för han är diabetiker. Jag hade nog ringt upp dom föräldrarna och läst lusen av dom. Det är ansvarslöst...

Krya på er
kram Veronica

Anonym sa...

Jag förstår dig precis, det sprider ju sig som pesten. Själv har jag fått tacka nej till jobb nu när lillan är magsjuk, visst gubben går hemma med henne men jag vågar inte riskera att smitta våra boenden.

Äntligen börjar hon bli bättre, inget mer kräks och hennes bajs börjar att få färg :D

Brunkullan sa...

Kan inte annat än hålla med!
Jonte blev ju magsjuk natten mot torsdag förra veckan!
Naturligtvis fick även Tobbe stanna hemma från skolan!!

I lördags morse fick Tobbe gå på träning och match....det hade ju gått 2 dygn och han mådde fortfarande toppen. Men på natten sen blev han ändå magsjuk....suck!

Idag på morgonen hade de 48 timmarna gått, men han får vara hemma en dag till för säkerhets skull!

Dessutom har han spräckt blodkärl i ögonen av kräkningarna så det ser ut som det är massa levrat blod som skvalpar i nedre ögonlocken och upp till iris!! isch! Kan ta någon vecka innan det är helt borta, men han får gå imorgon på skolan ändå:)

Ett tag hade Lugnvikskolan regeln att det inte spelade någon roll vem i familjen som var sjuk. Alla i familjen skulle vara hemma 48 timmar ändå efter sista persons sista symptom!!

Tror du alla följde det rådet?

Nej......vissa skickar ändå dit sina barn fast pappa, lillastyster eller who ever ligger och spyr! Och vissa tom dagen efter...Han var ju bara lite lös i magen!! Sak samma! Det är förmodligen magsjuka ändå, eftersom någon annan i familjen varit magsjuk!!.

puckon finns överallt!!!

Jag vet dagis som varit tvugna att hålla stängt i upp till en vecka, eftersom inte föräldrar kan hålla ungarna hemma! Allt för att infektionen ska kunna försvinna!

Sen kan det vara så att vid vinterkräkvirus kan det finnas kvar i leksaker och mjukdjur länge. Så ett storstäd kan behövas! Tvätta alla tygleksaker, haklappar mm, samt diska lego, bilar mm...vissa saker ska kokas..tex alla nappar på barnens hyllor!

Under magsjuketider ska inte handdukar finnas till barnen heller, utan då ska engångs pappersservetter användas! Många småbarn torkar ju på fel handduk tex!

När det går mycket virus på samma dagis/skolklass kan jag tycka att det är dags att personalen går ut med ett nytt infobrev om vad som gäller! Och dessutom tycker jag att de ska ha rätt att kräva att föräldrar som vill lämna syskon till det sjuka barnet, ska vända i dörren!!

Dessutom tycker jag att barnen sådana gånger kan få maten serverad i klassrummet istället för matsalen! Allt för att det inte ska spridas mellan klasser!
Men det är ju svårt på större skolor..men som i lugnvik får ju dagis maten från köket till avdelningen, så att skicka liknande matvagn till klassen ska ju inte vara ett problem!!

Naturligtvis ska det inte vara en regel, utan bara när det är EXTREMT många fall som bara går runt runt på dagis/skolan!!

Ta upp det med personal eller rektor!!

Susanne

Brunkullan sa...

Och jag ska tillägga att Jonte, som varit frisk enl. 48 timmars regeln, sedan i lördags, ändå fick vara hemma igår, eftersom det fortfarande inte gått 48 timmar sen TOBBE var sjuk!!

Ordning och reda i familjen P:son G:son för en gångs skull..haha:)

Susanne

Maria sa...

Håller helt med. Särskilt när det gäller magsjuka som är det absolut värsta! Kram M

Lallis - liv och leverne sa...

Gumman, jag håller med dig helt och hållet. Har själv råkat ut för sammsa sak ett flertal gånger på dagis.
Stor kram till dig!!
Och kria på er

Sanna & Niklas Bröllop! sa...

Du det finns många puckon!

Hoppas att hon snart är frisk igen och att inte mamma och pappa drabbas...

Kram Sanna

Isstjärnor i fönstret sa...

Huuuh! Magsjuka är verkligen inget kul! Hoppas Mannen och du står på benen då!
Håller med dig om din ilska.Rätt så oansvarigt...

//Agneta

Sjabbig men chic sa...

Det är riktigt Mimmi! På dem bara! Jävla idioter som sprider sina bacelurer fullt medvetet och är det inte medvetet så är det ännu värre för då är de så dumma att de inte borde få vara förmyndare över någon annan än sig själva!

Kram från en hätsk Lisa

Sjabbig men chic sa...

Vart är Widénskan förresten?

Lisa igen

♥ cloudberrie ♥ sa...

Jag är så "snäll" så jag tror det handlar om okunskap mer än ovilja. Fast självklart finns det korkade människor, det är inte det jag menar :)

Krya på er!
Kram från Eva

Malina sa...

Till att börja med: Krya på er! För de andra... Detta ständiga dilemma, samma sak varje år. Mimmi sträck på dig och tänk på att du gör det du tycker är rätt. Ja vet, det känns orätt, tycker jag med!!!
Kram & Tankar, skicker lite "!!!" till dig.

Anonym sa...

Ja visst är det jobbigt när barnen går till skola / dagis när någon i familjen är sjuk. Fast det är svårt att stoppa epedemier. Jag har själv jobbat i vården nu när magsjukan gått. Jag är frisk och mina barn är friska men vi sprider säkert allt vidare. Och många barn går nog för tidigt tillbaka till skolan. 2 -3 dager ska man vara hemma för att inte smitta mera och hur många följer det. Men i det här fallet måste jag säga att jag håller med dig, vad hade hon i skolan att göra. Krya på er

Marie//Tekla Maräng sa...

Skulle själv var urförbannad!
Man undrar hur trög tänkta eller rättare sagt oansvariga en del människor är. Har jobbat på dagis och har ju barn själv så jag vet tyvärr hur j¤%#a vanligt det är med totalt oansvarig föräldrar.
Kramar i massor Marie