måndag 20 oktober 2008

Sjuk genom rumpan?

Har precis pratat med min mamma i telefonen å vi kom in på sjukdomar.. (hmm ovanligt va?)
Å då pratade vi om den vansinnigt äckliga vinterkräksjukan, jag har för flera år sedan fått tips om att köpa hem sån där handsprit som de har på sjukhus å hälsocentraler odyl.
Jag ska absolut köpa hem det! Pratade även med min goda vän i Göteborg, hon berättade att på firman hade de haft sånna redan förra vintern.
Smart! Förutseende å försöka ligga steget före!

Men för att återgå till mitt samtal med mamma... Hon har tydligen en kollega som har en syster som är läkare samt forskare (låter som något i Jag mötte Lassie..) men hon hade i alla fall kommenterat det här med bacillskräck...
Folk vägrar att sitta på toaringen på offentliga toaletter men de har inga som helst problem med att spola i toaletten eller sätta på vattnet genom att använda händerna å dra på kran...
För är det någonstans som bakterierna finns så är det ju på spolarfunktionen på toaletten, å avslutat med kommentaren " för vem blir sjuk genom arslet" ????
Tyckte att det var en härlig kommentar!

Mu för nu ;)

4 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

hahahahaaaa.
Gode tid vad jag flabbade när jag läste ditt inlägg.
Jag skrattar ännu. SJuk genom rumpan; näe; VEM vill bli det . Egentligen?
Det blir ju som att ysa med fel ände.. liksom;)
Kraam Lallis

Anonym sa...

Det finns handsprit i geleform på Apoteket, av märket Dax, Jag har små röda flaskor som man kan ha med sig i fickan, perfekt att ha i bilen :D

Här i sundsvall säljs dom bara över disk nu för tiden, för det är tydligen massa snorungar som köpt upp lager och DRUCKIT!!! Idioter!

Det finns även stora flaskor som är prefekt att använda om man vill göra ren toan efter ex.magsjuka.. (eller kranen då :p )

Hoppas du har en bra dag!!
Love yo!
/C

Widénskan sa...

*fnissar*
Du det där borde jag ta åt mig av som inte kan sätta mig ned på ringen *skratt*

Brunkullan sa...

Handsprit kan nog vara bra för att skydda sig mot diverse åkommor, men hjälper tyvärr inte mot vinterkräksjukan...viruset (calicie..tror jag det heter..) som orsakar just den magsjukan är immun mot spriten.

Att tvätta händerna länge med vanlig tvål och ljummet vatten är det som hjälper. Då sköljer du bort alla bakterier. Men de DÖR inte....
Det är dessutom en droppsmitta och sprids via luften också...I hate it!!

Man blir inte immun heller som med andra magsjukevirus som man bara får en gång. Vinterkräksjukan kan man få om och om igen....

Använd inte handspriten för ofta. Många bakterier kommer bli resistenta då! Ungefär som de blitt när vi använt antibiotika för mycket.

Men visst är den bra att ha ibland. Själv anväder jag och Jonte den efter besök på offentliga toaletter. Har en miniflaska i väskan.
Men då är det ju andra bakterier vi vill få bort:)

Och jag tycker inte om toasitsar. Men inte för att jag är rädd för bakterier, utan för att jag inte vill sitta på andras kiss, bajs, flytningar och könshår;)
Sen använder jag papper att spola med, och det papper jag torkar händerna med använder jag också att stänga kranen med....
Inte hemma naturligtvis, men på offentliga toaletter på stan!

Bakterie fegisar är vi allihopa:)


Susanne